Berninpaimenkoiriin keskittyneen Hexa-Han-kennelin tarina alkoi vuonna 1986. Kennelin ensimmäinen koira oli "berni" nimeltä Liisanpirtin Fami, joka hankittiin perheeseen tavalliseksi kotikoiraksi. Muutaman koiranäyttelyn jälkeen oli kuitenkin selvää, ettei Famista tulisikaan pelkkää kotikoiraa. Itse asiassa se osallistui lukemattomiin koiranäyttelyihin vuosien 1988–1999 aikana.

Vuonna 1989 Fami sai toisen pentueensa, josta Benitta eli Tyty jäi kotiin. Seuraavaksi olikin aika hankkia virallinen kennelnimi. Nimensä kennel sai omistajiensa, Heikin ja Hannelen, sekä kolmen ensimmäisen pentueen isän, Corinheimo Lexan, nimien yhdistelmästä. Ensimmäiset Hexa-Han-nimeä kantavat pennut olivat Famin kolmannesta pentueesta. Hexa-Han on sitoutunut noudattamaan Suomen Sveitsinpaimenkoirat ry:n kasvattajille asettamia ehtoja.

Hexa-Han-kennel on tunnettu pitkäikäisistä berneistään. Berninpaimenkoirien keski-ikä Suomessa on noin 7,5 vuotta, mutta monet kennelin kasvateista ovat eläneet yli 10-vuotiaiksi. Alla on lueteltu kennelin pisimpään eläneet omat koirat.

1.Fami14 vuotta 7 kuukautta
2.Dani11 vuotta 10 kuukautta
3.Jade11 vuotta 8 kuukautta
4.Cara & Casper11 vuotta 7 kuukautta
6.Tyty & Rono11 vuotta 6 kuukautta

flag_greatbritain Facebook